flash-circle

100 % förnybar el

Sänk din elkostnad med förnybar el, på dina villkor!

verify

30 års effektgaranti

Våra produkter håller hög kvalitet, vi lovar 30 års effektgaranti

clock

Snabba leveranstider

Smidiga installationer och egen lagerhållning

Solsams Sommarkampanj!

Upptäck våra skräddarsydda Solcellspaket. Med högeffektiva paneler och avancerade växelriktare levereras hållbar solenergi direkt till dig. Ta kontroll med våra pålitliga lösningar.

Lilla paketet - 6,020 kW

Layer_1

Ett optimalt val för det lilla torpet eller garaget, med möjlighet att ladda din elbil. Paketet innehåller 14 kraftfulla 410 W solpaneler och en effektiv växelriktare.

  • Startpaket för grön omställning
  • Installation ingår
  • Möjlighet att bygga ut anläggningen senare

129 990

SEK

Pris inkl. moms

Mer information

Mellanpaketet - 10,320 kW

Layer_2

Det perfekta valet för normalstora hushåll som vill sänka sin månadskostnad. Paketet innehåller 24 stycken 410 W solpaneler och en avancerad växelriktare.

  • Installation ingår
  • Emaldo power grid
  • Smart app styrning

159 990

SEK

Pris inkl. moms

Mer information

Stora paketet - 14,76 kW

Layer_3

Det Stora paketet. Ett kraftpaket för familjer med större boende och elbilar. Inkluderar 36 stycken 410 W solpaneler och en avancerad växelriktare. Möjlighet att sälja överskott när produktionen är optimal.

  • Installation ingår
  • Emaldo power grid

194 990

SEK

Pris inkl. moms

Mest el för pengarna

Mer information

Så mycket höjer solceller värdet på ditt hus

Öka värdet på ditt hus och spara pengar på samma gång med solceller! En studie från Sveriges Lantbruksuniversitet och Vattenfall visar att solceller ökar värdet på ett hus med 14% mer än kostnaden för installationen. En annan undersökning visar att 85% av de tillfrågade är positiva till solpaneler och 71% är villiga att betala mer för ett hus med solceller på taket. Dessutom minskar solceller elräkningen i 25 år eller längre.

Läs mer
icon

Solceller – Steg för steg

Så går vår enkla process till. Från kontakt till installation!

heart-search

Välj din lösning

Använd vår smarta Solcellskalkylator online eller trygga marknadens lägsta möjliga pris med vår prisgaranti genom att ladda upp er offert hos oss.

star

Konsultation

Få ett offert erbjudande från våra rådgivare som hjälper er till en trygg och lönsam installation

wallet-3

Finansiering

Vi hjälper er att ta ram en flexibel finansiering som passar er. Betala direkt eller delbetala med leasing. Vi hjälper er med Gröna skatteavdraget!

user-tick

Installation

Solceller på autopilot. Vi sköter hela processen så du slipper. Från planering till driftsättning

mobile

Slutbesiktning

Slutbesiktning av er anläggning och överlämning av driftinstruktioner. Nu kan ni enkelt ladda ner appen och se er besparing i realtid

Annat för ditt hem

house

För ditt hem

Upplev fördelarna med solpanelinstallation på ditt hem. Spara pengar och minska ditt koldioxidavtryck.

Läs mer
building

För ditt företag

Sänk företagets energikostnader och visa miljöengagemang med solceller. Ta första steget mot hållbar framtid nu och kontakta oss för mer info om investeringar i solceller.

Läs mer
buildings

För din BRF

Stärk er bostadsrättsförenings miljöprofil med solenergi. Investera i solpaneler för att sänka era gemensamma energikostnader och bidra till en mer hållbar framtid.

Läs mer

Frågor & Svar

Solcelle, är en populär teknologi som omvandlar solens energi till elektricitet. Genom fotovoltaisk effekt genererar solcellerna en elektrisk ström när soljuset träffar dem. Solceller används alltmer för att producera elektricitet på platser där elnätet inte är tillgängligt eller där det är kostsamt att ansluta sig till nätet. Solceller är en hållbar och miljövänlig lösning som kan bidra till att minska beroendet av fossila bränslen och minska koldioxidutsläppen. De kan installeras på hustak, byggnader, marken och till och med på rörliga objekt som bilar och båtar. Att välja solceller som en energikälla är ett steg mot en renare och mer hållbar framtid. Med solceller kan du spara pengar på elräkningen och samtidigt bidra till en grönare miljö.

Ska du installera solceller i Sverige undrar du kanske om du behöver bygglov? Generellt sett behöver du inte bygglov för att installera solceller på ditt tak eller på marken. Detta gäller dock under vissa förutsättningar. Det kan krävas bygglov för solceller på en byggnad med skyddat kulturhistoriskt värde eller om byggnaden ligger inom ett område som skyddas enligt plan- och bygglagen. Därför är det viktigt att alltid kolla med din kommun eller en professionell installatör innan du påbörjar installationen av solceller för att säkerställa att du följer alla regler och förutsättningar som gäller i ditt specifika fall.

I Sverige finns det flera bidrag och stöd som du kan söka för installation av solceller. Du behöver använda dig av en professionell installatör. Vi hjälper dig med dina avdrag!

Absolut! Vi värnar om din trygghet när du köper en solcellsanläggning och därför samarbetar vi endast med stora och välrenommerade leverantörer som tillhandahåller högkvalitativa produkter. Om något av någon anledning inte skulle fungera som det ska, kan du känna dig trygg med att våra produkter har långa garantitider.

Vi på Solsam kopplar vanligtvis våra solcellsanläggningar till trefas-ström, men vi kan också ansluta till enfas om det behövs. Vi anpassar oss efter dina specifika behov och förutsättningar för att se till att din solcellsanläggning fungerar på bästa möjliga sätt.

Optimerare är en teknik som kan användas i samband med solceller för att maximera effektiviteten och produktionen av el. En fördel med optimerare är att de gör det möjligt att öka produktionen av el från varje enskild solcell, även om vissa paneler är skuggade eller utsatta för olika mängder solljus. Detta innebär att optimerare kan bidra till att öka den totala produktionen av el från en solcellsanläggning, vilket kan vara särskilt användbart på tak med skuggor eller ojämn solljusfördelning. Optimerare kan också göra det lättare att övervaka och felsöka solcellsanläggningen eftersom de ger information om varje enskild solcellsprestanda.

Storleken på växelriktaren beror på flera faktorer, såsom storleken på solcellsanläggningen och vilken typ av växelriktare som används. Generellt sett är växelriktaren något större än vanliga hushållsapparater, som en dator eller router. Ju större solcellsanläggningen är, desto större blir växelriktaren. Vissa växelriktare kan vara så små som en skokartong, medan andra kan vara större och kräva ett eget utrymme. Det är viktigt att välja rätt storlek på växelriktaren för att säkerställa att solcellsanläggningen fungerar optimalt.

Med solceller på taket kan du ofta halvera din elkostnad och samtidigt skydda dig mot höga elpriser.

En genomsnittlig återbetalningstid är 8-15 år.

Lägsta pris på din anläggning med vår unika prisgaranti!

Har du redan fått en offert men vill trygga bästa möjliga priset på din anläggning kan du enkelt ladda upp din befintliga offert och få ett bättre pris inom 48 timmar.

Läs djupare om Solsams prisgaranti på solceller

Vi på Solsam erbjuder prisgaranti på våra solpaneler, använd vår solcellskalkylator för veta pris.

Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse. Läs mer om hur vi använder kakor.