money-recive

Prisgaranti

Få ett kostnadsförslag på solceller redan idag. Vi har alltid prisgaranti mot övriga aktörer.

heart

Trygghetsgaranti

Vi säkerställer trygga installationer med markandens ledande garantier.

receipt-item

Köp eller leasa er anläggning

Tillsammans tar vi fram en passade finansieringslösning för er anläggning.

Morgondagens investering redan idag!

Gör er bostadsrättsförening redo för en solskensframtid med solceller på taket. Med dessa flitiga energiproducenter kan ni sänka era elkostnader, höja värdet på fastigheterna och göra en insats för miljön. Kontakta oss idag för en gratis offert och låt solen lysa upp ert liv!

Räkna på ditt tak
icon

Solsam – Steg för steg

Så går vår enkla process till. Från kontakt till installation

heart-search

Välj din lösning

Använd vår smarta Solcells kalkylator online eller trygga marknadens lägsta möjliga pris med vår prisgaranti genom att ladda upp er offert hos oss.

star

Konsultation

Få ett offert erbjudande från våra rådgivare som hjälper er till en trygg och lönsam installation

wallet-3

Finansiering

Vi hjälper er att ta ram en flexibel finansiering som passar er. Betala direkt eller delbetala genom sollån Vi hjälper er med grönt avdrag

user-tick

Installation

Solceller på autopilot. Vi sköter hela processen så du slipper. Från planering till driftsättning

mobile

Slutbesiktning

Slutbesiktning av er anläggning och överlämning av driftinstruktioner. Nu kan ni enkelt ladda ner appen och se er besparing i realtid

Annat för ditt företag

back-square

Laddboxar

Smidiga och smarta lösningar för laddning av företagets fordonspark

Läs mer laddboxar
back-square

Elavtal

Vi hjälper ert företag att ta fram ett effektivt och grönt elavtal till er anläggning

Läs mer om elavtel
back-square

Batterier

Lagra överskottet av den solenergi som genereras av era solceller.

Läs mer om batterier

Frågor & Svar

Solceller, eller solpaneler, är en populär teknologi som omvandlar solens energi till elektricitet. Genom fotovoltaisk effekt genererar solcellerna en elektrisk ström när soljuset träffar dem. Solceller används alltmer för att producera elektricitet på platser där elnätet inte är tillgängligt eller där det är kostsamt att ansluta sig till nätet. Solceller är en hållbar och miljövänlig lösning som kan bidra till att minska beroendet av fossila bränslen och minska koldioxidutsläppen. De kan installeras på hustak, byggnader, marken och till och med på rörliga objekt som bilar och båtar. Om du funderar på att installera solceller, finns det många företag som erbjuder installation av solceller. En professionell installation kan hjälpa dig att få ut det mesta av din solenergi och maximera kostnadseffektiviteten. Att välja solceller som en energikälla är ett steg mot en renare och mer hållbar framtid. Med solceller kan du spara pengar på elräkningen och samtidigt bidra till en grönare miljö.

Ska du installera solceller i Sverige undrar du kanske om du behöver bygglov? Generellt sett behöver du inte bygglov för att installera solceller på ditt tak eller på marken. Detta gäller dock under vissa förutsättningar. Det kan krävas bygglov för solceller på en byggnad med skyddat kulturhistoriskt värde eller om byggnaden ligger inom ett område som skyddas enligt plan- och bygglagen. Därför är det viktigt att alltid kolla med din kommun eller en professionell installatör innan du påbörjar installationen av solceller för att säkerställa att du följer alla regler och förutsättningar som gäller i ditt specifika fall.

I Sverige finns det flera bidrag och stöd som du kan söka för installation av solceller. Här är några exempel: Investeringsstöd för solceller – Detta är ett ekonomiskt stöd från staten för att hjälpa dig att finansiera installationen av solceller. Investeringsstödet kan täcka upp till 20% av dina totala kostnader och du kan söka det via Energimyndighetens webbplats. ROT-avdrag – Om du anlitar en professionell installatör för att installera dina solceller, kan du dra nytta av ROT-avdraget. Detta avdrag ger dig möjlighet att dra av upp till 30% av arbetskostnaden på din deklaration. Grönt lån – Vissa banker och finansinstitut erbjuder gröna lån för installation av solceller. Dessa lån har ofta låga räntor och låga avgifter och kan vara ett bra alternativ för att finansiera dina solceller. Klimatklivet – Detta är ett stödprogram som syftar till att minska klimatpåverkan genom att finansiera olika typer av klimatåtgärder, inklusive solceller. Klimatklivet administreras av Naturvårdsverket och du kan ansöka om stödet på deras webbplats. Det finns även andra lokala bidrag och stöd som kan vara tillgängliga beroende på din kommun eller region. Det är alltid bäst att kolla med din kommun eller en professionell installatör för att få en uppfattning om vilka bidrag och stöd som finns tillgängliga i ditt område.

Solfångare och solpaneler är två olika teknologier som används för att utvinna energi från solen. Här är en kort förklaring om skillnaderna mellan de två: Solfångare är en teknologi som används för att samla in solens energi i form av värme. Solfångare består av ett antal vakuumrör eller platta kollektorer som innehåller ett vätskebaserat medium som värms upp av solens strålar. Vätskan används sedan för att värma upp vatten i en tank som kan användas för uppvärmning av hushållsvatten eller för att värma upp inomhusmiljön. Solpaneler, å andra sidan, är en teknologi som används för att omvandla solens energi direkt till elektricitet. Solpaneler består av en mängd solceller som är kopplade samman och skyddade av ett lager av glas eller plast. När solen träffar solpanelen genererar solcellerna en elektrisk ström som kan användas för att driva elektriska apparater eller för att ladda upp batterier. Så, medan solfångare används för att värma upp vatten eller inomhusmiljöer, används solpaneler för att generera elektricitet. Båda teknologierna är miljövänliga och kan hjälpa till att minska beroendet av fossila bränslen. Valet mellan solfångare och solpaneler beror ofta på dina specifika energibehov och krav på installation, men båda teknologierna kan vara värdefulla för att minska ditt koldioxidavtryck och spara pengar på energikostnaderna.

Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse. Läs mer om hur vi använder kakor.