flash-circle

100 % förnybar el

Sänk din elkostnad med förnybar el, på dina villkor!

verify

30 års effektgaranti

Våra produkter håller hög kvalitet, vi lovar 30 års effektgaranti

clock

Snabba leveranstider

Smidiga installationer och egen lagerhållning

Solceller steg-för-steg - Solsam

Så går vår enkla process till. Från kontakt till installation

heart-search

Utför en förundersökning

Innan du börjar installera solpaneler är det viktigt att du gör en förundersökning av ditt tak och din energiförbrukning. Kontrollera takets storlek och lutning för att se om det är lämpligt för solpaneler. Du bör också undersöka din energiförbrukning för att bestämma hur många solpaneler du behöver för att täcka ditt energibehov.

house

Bestäm placering och vinkel

Bestäm var du vill placera solpanelerna på taket och vilken vinkel som ger den mest effektiva solinstrålningen. Solpanelerna bör vara vinklade mot solen för att maximera solinstrålningen och öka effektiviteten.

judge

Installera monteringsramar

Nästa steg är att installera monteringsramar på taket där solpanelerna ska placeras. Se till att monteringsramarna är ordentligt fastsatta och tätt förseglade för att undvika eventuellt läckage.

star

Installation av solpanelerna

Nu är det dags att installera solpanelerna på monteringsramarna. Säkerställ att panelerna är korrekt inriktade och fäst dem ordentligt på ramarna.

setting-3

Koppla ihop panelerna

När solpanelerna är på plats är det dags att koppla ihop dem med en växelriktare. Växelriktaren omvandlar solenergin till användbar elektricitet som kan användas i ditt hem genom användning och lagring. Du kan även sälja din el.

electricity

Anslut till elnätet

Sista steget i installationen är att ansluta dina solpaneler till elnätet. Detta görs vanligtvis genom att ansluta systemet till en inverter som är ansluten till ditt elnät. Vi rekommenderar att du ser över ditt elavtal för ytterligare besparingar. Förslagsvis Tibber.

status-up

Besiktning och drift

När panelerna sitter på plats och systemet är kopplat är det dags för besiktning av din nya solcellsanläggning samt en genomgång av praktisk information att tänka på. Dokumentation skall skickas till Elsäkerhetsverket.

Annat för ditt hem

house

För ditt hem

Upplev fördelarna med solpanelinstallation på ditt hem. Spara pengar och minska ditt koldioxidavtryck.

Läs mer
building

För ditt företag

Sänk företagets energikostnader och visa miljöengagemang med solceller. Ta första steget mot hållbar framtid nu och kontakta oss för mer info om investeringar i solceller.

Läs mer
buildings

För din BRF

Stärk er bostadsrättsförenings miljöprofil med solenergi. Investera i solpaneler för att sänka era gemensamma energikostnader och bidra till en mer hållbar framtid.

Läs mer

Frågor & Svar

Vi vill betona att vi arbetar snabbt och effektivt för att hantera alla förfrågningar och intresseanmälningar som kommer in via vår solcellskalkylator. Vi är medvetna om det stora intresset för solenergi och vi gör vårt bästa för att svara på alla ärenden så snabbt som möjligt. Vi är dedikerade att ta hand om ditt ärende på bästa sätt och återkommer till dig så snart som möjligt med en offert eller intresseanmälan. Tack för ditt tålamod och vi ser fram emot att få hjälpa dig med ditt solenergiprojekt.

 • Hitta lämpligt tak
 • Bestäm budget och finansiering
 • Välj en bra storlek solpaneler
 • Räkna på lönsamhet
 • Beställ installation

Normalt sett utförs elinstallationen inom en vecka efter att panelerna har monterats, men den exakta tiden kan variera beroende på årstid och din geografiska plats. Vi gör vårt bästa för att slutföra installationen så snabbt och smidigt som möjligt. Vi håller dig informerad om eventuella fördröjningar och arbetar aktivt för att minimera eventuella störningar. Tack för ditt förtroende och vi ser fram emot att se din solenergi anläggning i drift snart.

Installationstiden kan variera beroende på årstid och plats. Vi ger dig en uppskattning av leveranstiden i samtalet med vår säljare, men vi skickar också uppdateringar via e-post om när din installation är planerad att ske.
Cirka en vecka innan installationen kontaktar vår arbetsledare dig för att bekräfta en exakt dag och tid. Arbetsledaren kommer också att säkerställa att du har all information du behöver inför installationen.
Tack för att du valde oss för ditt solenergiprojekt, vi ser fram emot att hjälpa dig!

Vår arbetsledare kommer att kontakta dig innan installationen för att gå igenom detaljerna och säkerställa att allt är på plats inför installationen. För att säkerställa en smidig installation är det viktigt att du finns tillgänglig för att svara på eventuella frågor och för att ge våra installatörer tillgång till din elcentral. Tillsammans med arbetsledaren kan ni stämma av placering av växelriktare och kabeldragning så att installationen blir optimal för just ditt hus. Vad behöver jag som kund säkerställa under installationsdagen?

För att installationen ska gå smidigt och effektivt behöver du som kund säkerställa följande:

 1.   Platsen där växelriktaren ska placeras behöver ha tillgång till internet för att du ska kunna följa din elproduktion och -konsumtion. Se till att dra fram en nätverkskabel eller säkerställa att det finns en god Wi-Fi-signal på platsen. Vid frågor om internetanslutning rekommenderar vi att du kontaktar din internetleverantör.
 2.   Se till att det är undanplockat på de platser där byggställningar ska sättas upp, växelriktare ska monteras och kablar dras.
 3.   Om du har betong- eller tegelpannor behöver du ordna 20 extra av samma modell som du har på taket. Detta för att vi ska kunna byta ut eventuella trasiga pannor som kan upptäckas under installationen. Villkoren för detta och vad som gäller vid montering på olika byggnader finns beskriven i våra allmänna villkor som du fick i samband med din orderbekräftelse.
 4.   Våra installatörer behöver tillgång till toalett samt en uppvärmd plats för pauser under arbetet med installationen.

En arbetsledare kommer att kontakta dig cirka en vecka innan installationen för att bekräfta dag och tid samt säkerställa att du har all nödvändig information. Genom att säkerställa ovanstående punkter kan vi tillsammans säkerställa en smidig och effektiv installation av din solcellsanläggning.

Installationen av din solcellsanläggning kommer att ske i tre steg:

 1.   Först monterar vi solpanelerna på ditt tak, vilket tar mellan 1-3 dagar beroende på anläggningens storlek och väderförhållandena.
 2.   Efter panelinstallationen kommer vår elektriker att koppla panelerna till din elcentral och utföra ett funktionstest. Vanligtvis sker elinstallationen inom 7 dagar efter panelmonteringen, men detta kan variera beroende på årstid och din geografiska plats.
 3.   När din anläggning är ansluten kommer din nätägare att byta ut din elmätare och godkänna att anläggningen tas i bruk. Vi kan inte påverka tiden för detta, men det brukar ta upp till 2 veckor innan du blir kontaktad av din nätägare.

Efter installationen av din solcellsanläggning är klar kommer vår elektriker att utföra ett funktionstest för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Anläggningen kommer att slås på under en kort period innan den stängs av igen i väntan på att din nätägare byter ut din elmätare. Detta är en viktig del av processen för att se till att allt fungerar korrekt och för att undvika eventuella problem i framtiden. När din nya elmätare har installerats kan du börja producera din egen el och dra nytta av de fördelar som solenergi har att erbjuda.

Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse. Läs mer om hur vi använder kakor.