flash-circle

100 % förnybar el

Sänk din elkostnad med förnybar el, på dina villkor!

verify

25 års effektgaranti

Våra produkter håller hög kvalitet, vi lovar 30 års effektgaranti

clock

Snabba leveranstider

Smidiga installationer och egen lagerhållning

Solsams oktoberkampanj!

Upptäck skräddarsydda solcellspaket. Med högeffektiva paneler och avancerade växelriktare levereras hållbar solenergi direkt till dig. Ta kontroll med våra pålitliga lösningar.

Lilla paketet - 6,020 kW

Layer_1

Ett optimalt val för det lilla torpet eller garaget, med möjlighet att ladda din elbil. Paketet innehåller 14 kraftfulla 410 W solpaneler och en effektiv växelriktare.

 • Startpaket för grön omställning
 • Installation ingår
 • Möjlighet att bygga ut anläggningen senare

129 990

SEK

Pris inkl. moms

Mer information

Mellanpaketet - 10,320 kW

Layer_2

Det perfekta valet för normalstora hushåll som vill sänka sin månadskostnad. Paketet innehåller 24 stycken 410 W solpaneler och en avancerad växelriktare.

 • Installation ingår
 • Emaldo power grid
 • Smart app styrning

159 990

SEK

Pris inkl. moms

Mer information

Stora paketet - 14,76 kW

Layer_3

Det Stora paketet. Ett kraftpaket för familjer med större boende och elbilar. Inkluderar 36 stycken 410 W solpaneler och en avancerad växelriktare. Möjlighet att sälja överskott när produktionen är optimal.

 • Installation ingår
 • Emaldo power grid

194 990

SEK

Pris inkl. moms

Mest el för pengarna

Mer information

Solpaneler utan krångel - Dogge väljer Solsam

Vår mest populära och effektfulla laddbox. Beställ laddboxen idag så bjuder vi på frakt och installation. Priset är inklusive installation, moms och efter grönt skatteavdrag. Värde 12 990 SEK

video_dogge_image

Så mycket höjer solpaneler värdet på ditt hus

Öka värdet på ditt hus och spara pengar på samma gång med solceller! En studie från Sveriges Lantbruksuniversitet och Vattenfall visar att solceller ökar värdet på ett hus med 14% mer än kostnaden för installationen. En annan undersökning visar att 85% av de tillfrågade är positiva till solpaneler och 71% är villiga att betala mer för ett hus med solceller på taket. Dessutom minskar solceller elräkningen i 25 år eller längre.

Läs mer
icon

Solpaneler – Steg för steg

Så går vår enkla process till. Från kontakt till installation

heart-search

Välj din lösning

Använd vår smarta Solcellskalkylator online eller trygga marknadens lägsta möjliga pris med vår prisgaranti genom att ladda upp er offert hos oss.

star

Konsultation

Få ett offert erbjudande från våra rådgivare som hjälper er till en trygg och lönsam installation

wallet-3

Finansiering

Vi hjälper er att ta ram en flexibel finansiering som passar er. Betala direkt eller delbetala genom sollån .Vi hjälper er med grönt avdrag.

user-tick

Installation

Solceller på autopilot. Vi sköter hela processen så du slipper. Från planering till driftsättning

mobile

Slutbesiktning

Slutbesiktning av er anläggning och överlämning av driftinstruktioner. Nu kan ni enkelt ladda ner appen och se er besparing i realtid

Annat för ditt hem

house

För ditt hem

Upplev fördelarna med solpanelinstallation på ditt hem. Spara pengar och minska ditt koldioxidavtryck.

Läs mer
building

För ditt företag

Sänk företagets energikostnader och visa miljöengagemang med solceller. Ta första steget mot hållbar framtid nu och kontakta oss för mer info om investeringar i solceller.

Läs mer
buildings

För din BRF

Stärk er bostadsrättsförenings miljöprofil med solenergi. Investera i solpaneler för att sänka era gemensamma energikostnader och bidra till en mer hållbar framtid.

Läs mer

Frågor & Svar

Solpaneler är enheter som omvandlar solljus till elektricitet. De är sammansatta av fotovoltaiska (PV) celler. Solpaneler finns i olika storlekar och effektivitetsnivåer, och kan användas för att generera elektricitet för hushållsbruk, företagsändamål och offentliga byggnader. Rent tekniskt består en vanlig solpanel (även kallad solcellsmodul) av en mängd sammankopplade solceller.

Solpaneler fungerar genom att PV-cellerna fångar upp solljus och omvandlar det till elektrisk energi. När solljus träffar PV-celler, släpper de ut elektroner som sedan rör sig genom cellerna och skapar en ström av elektricitet. Denna ström av elektricitet kan sedan användas för att driva hushållsapparater, belysning och andra elektroniska enheter.

Installation av nätanslutna solceller måste utföras av en behörig elektriker under ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram. Som privatperson är du inte tillåten att utföra elektriska installationer på egen hand. Du kan dock själv utföra vissa arbetsmoment som inte involverar elektricitet, till exempel montering av fästen på taket.

Solpaneler kan installeras på taket, väggen eller marken. För att installera solpaneler på tak krävs en robust takkonstruktion för att stödja panelens vikt. Installationsprocessen påbörjas med att installera montageskenor på taket, som sedan används till att fästa solpanelerna med. Det är viktigt att solpaneler installeras korrekt för att optimera deras effektivitet och livslängd.Vi på Solsam sköter hela installationen åt dig.

Det finns olika typer av solpaneler att välja mellan. Monokristallina, polykristallina eller tunnfilmssolpaneler. Monokristallina paneler är de mest effektiva men också de dyraste. Polykristallina paneler är något mindre effektiva men kostar mindre. Tunnfilmssolpaneler är de minst effektiva, men de är också billigare. Valet av solpaneltyp beror på dina behov, budget och preferenser. 

Det finns flera faktorer som påverkar effektiviteten hos solpaneler, inklusive:

 • Solinstrålning. Ju högre solinstrålning solpanelerna mottar, desto mer el genererar dem.
 • Temperatur. Solpaneler fungerar bäst vid svalare temperaturer. Om temperaturen blir för hög kan effektiviteten minska.
 • Skuggning. Om solpanelerna skuggas av träd, byggnader eller andra föremål kan effektiviteten minska.
 • Panelorientering. Panelerna fungerar bäst om de är riktade mot söder i Sverige.

När din solcellsinstallation är klar och vår elektriker har bekräftat att anläggningen är funktionstestad, så skickar vi omedelbart in en färdiganmälan till din nätägare. Detta meddelande informerar om att installationen är fullständig och att du nu väntar på att nätägaren ska byta ut eller konfigurera din elmätare. När detta är gjort, ger nätägaren dig ett grönt ljus att slå på din anläggning. Det är viktigt att du väntar på nätägarens bekräftelse innan du börjar använda din anläggning.

Tyvärr kan vi på Solsam inte påverka när nätägaren kommer att byta ut eller konfigurera din elmätare. Vanligtvis kontaktar din nätägare dig inom några veckor efter vår färdiganmälan.

Innan installationen av solceller påbörjas skickar vi på Solsam in en föranmälan till din nätägare för att informera om att vi planerar att installera solceller hos dig och för att få installationen godkänd av nätägaren. Nätägaren är det bolag som äger elnätet i det område där du bor.

Efter att du har mottagit Solsams orderbekräftelse kommer du att få ett mejl från oss med information  och inloggning till vår kundportal. I systemet kommer du att behöva fylla i de uppgifter som vi behöver för att göra föranmälan till din nätägare. Det är viktigt att du fyller i uppgifterna så snart som möjligt, så att vi kan planera in din installation och för att undvika att du förlorar din plats i vår installationskö.

De uppgifter som vi behöver hittar du på din senaste räkning från din nätägare, såsom anläggnings-id och fastighetsbeteckning. Genom att fylla i dessa uppgifter i vår app säkerställer vi att din föranmälan görs korrekt och att installationen kan genomföras smidigt och enligt plan.

För att installera solceller på fastigheter kan vissa kommuner kräva bygglov. Därför är det bra att undersöka om det krävs bygglov för din installation genom att kontakta din kommun. Om det krävs bygglov för din solcellsanläggning kan vi hjälpa dig med nödvändigt underlag och instruktioner för din bygglovsansökan.

Med hjälp av ett solcellsbatteri kan du lagra solenergi från när du producerar mer solel än vad du förbrukar, och på motsatt sätt skjuter till el från batteriet när förbrukningen är högre i din solelproduktion. 

För att kunna koppla ihop batteriet med solcellssystemet behövs en hybridväxelriktare som styr laddning av batteriet och som även funkar som en vanlig växelriktare för solcellssystemet. Vet du med dig att du vill lagra el, är det av vikt välja rätt system från början så du inte behöver byta ut eventuell växelriktare.

 Installationen inkluderar alltid våra egna installatörer som monterar byggställning, sätter upp panelerna på ditt tak och installerar växelriktaren. Våra elektriker färdigställer sedan installationen och genomför ett funktionstest för att säkerställa att allt fungerar korrekt.

Slutsteget i installationen är att din nätägare behöver byta ut eller konfigurera din elmätare för att du ska kunna följa både den producerade och konsumerade elen samt få tillstånd att slå på din nya anläggning. Tyvärr kan vi inte påverka detta steg, men vanligtvis blir du kontaktad av din nätägare inom 2 veckor efter att vi har genomfört funktionstestet för att åtgärda elmätaren.

Solceller fungerar i princip i alla väderstreck, men tak som vetter åt söder har vanligtvis de bästa förutsättningarna för solceller. Detta beror på att solen står som högst i söder och träffar solcellerna under större delen av dagens soltimmar. Om du har ett tak med solceller som är placerade i sydostlig eller sydvästlig riktning kommer du troligtvis att förlora ungefär 6 procent av den årliga produktionen jämfört med tak i söderläge. För tak som vetter direkt mot öst eller väst kan du förvänta dig en minskning på cirka 20 procent av solenergiproduktionen jämfört med tak som har solceller i söder.

Det finns möjlighet att installera solpaneler på de flesta typer av tak. Innan installationen genomförs alltid ett kostnadsfritt platsbesök för att säkerställa att taket är av hög kvalitet och att det finns förutsättningar för att solpanelerna ska fungera optimalt enligt våra beräkningar för just dig. På så sätt kan vi säkerställa att du får den mest effektiva och lönsamma solcellsinstallationen för ditt hem eller företag.

Vi på Solsam kan hjälpa dig att installera ett solcellsbatteri samtidigt som dina solpaneler eller vid ett senare tillfälle. Det är viktigt att ha en lämplig plats för batteriet, vilket vanligtvis kan vara antingen golv- eller väggmonterat, nära en elcentral i ditt hem. Vi ansluter kablar mellan batteriet och din solomvandlare och säkerställer att det också är anslutet till ditt internet hemma. Alla system som vi säljer är kompatibla med en lagringslösning, så du kan lagra din egenproducerade solenergi och använda den senare när det passar dig. Kontakta oss för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig att installera ett solcellsbatteri.

Montering av solpaneler på fasader är möjligt, men det är viktigt att notera att produktionen kan vara lägre än på takmonterade paneler på grund av vinkeln på panelerna. Solens instrålning på panelerna påverkas av vinkeln på panelerna, vilket kan minska effektiviteten på panelerna om de är monterade på en fasad.

För att övervaka din energiförbrukning i realtid kan du använda en förbrukningsapp. Appen ger dig en översikt över hur mycket energi ditt solcellssystem producerar och hur mycket energi du använder i realtid. Detta gör det lättare att optimera din energiförbrukning och säkerställa att du använder så mycket ren solenergi som möjligt. 

Solcellsbidrag är ett ekonomiskt stöd som tillhandahålls av staten för att uppmuntra installation av solpaneler på bostadshus.För att vara berättigad till Solcellsbidrag måste fastigheten uppfylla vissa krav. Den måste till exempel vara en bostadshus och panelerna måste installeras av en auktoriserad installatör. Dessutom måste fastigheten ha en viss energiprestanda. Detta bidrag går under namnet Grön teknik.

Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse. Läs mer om hur vi använder kakor.