money-recive

Ekonomiskt

Spara pengar och inkomst genom försäljning av solel

tree

Hållbart

Bidra till en renare och grönare framtid

receipt-item

Självförsörjning

Kontrollera energiproduktionen och minska beroendet av externa leverantörer

Bli en microproducent av solel och få betalt för din energiproduktion

Bli en del av den gröna energiomställningen och tjäna på det

För att sälja solel behöver du ansluta ditt solcellssystem till elnätet. Med en särskild mätare kan du mäta och sälja överskottet av den genererade solelen till elbolaget. Hos Solsam erbjuder vi prisgaranti och snabb leverans av solpaneler för att hjälpa dig komma igång som microproducent.

Solcellskalkyl
icon

Maximera din solelsförsäljning - Vi hjälper dig

Optimala solcellslösningar, vi hjälper dig hela vägen

Genom att installera solceller med rätt kapacitet kan du täcka ditt hushålls energibehov och generera ett överskott av solel att sälja. För att maximera din försäljning kan du också implementera energibesparande åtgärder i ditt hem och minska din elförbrukning. Ta kontroll över din solelproduktion och öka din inkomst genom att sälja överskottsel till elnätet.

Solcellskalkyl
icon

Från beställning till installation – så här går det till

Så går vår enkla process till. Från kontakt till installation

heart-search

Kontakta oss

Använd vår smarta Solcells kalkylator online eller trygga marknadens lägsta möjliga pris med vår prisgaranti genom att ladda upp er offert hos oss.

star

Konsultation

Få ett offert erbjudande från våra rådgivare som hjälper er till en trygg och lönsam installation

wallet-3

Finansiering

Vi hjälper er att ta ram en flexibel finansiering som passar er. Betala direkt eller delbetala genom sollån Vi hjälper er med grönt avdrag

star

Börja ladda

Nu är du igång och kan börja ladda din elbil. Du har full kontroll och kan styra laddningen via din mobil.

Våra tjänster

home-trend-up

För ditt hem

Upplev fördelarna med solpanelinstallation på ditt hem. Spara pengar och minska ditt koldioxidavtryck.

Läs mer
building

För ditt företag

Sänk företagets energikostnader och visa miljöengagemang med solceller. Ta första steget mot hållbar framtid nu och kontakta oss för mer info om investeringar i solceller.

Läs mer
buildings

För din BRF

Stärk er bostadsrättsförenings miljöprofil med solenergi. Investera i solpaneler för att sänka era gemensamma energikostnader och bidra till en mer hållbar framtid.

Läs mer

Frågor & Svar

Som producent av solenergi är det nödvändigt att ha en elmätare installerad för att kunna mäta både den el du köper när din solproduktion inte täcker din konsumtion, samt den överskottsel du säljer till ditt elbolag. För att kunna sälja din överskottsel måste du kontakta ditt elbolag och teckna ett produktionsavtal med dem. Detta avtal kommer att reglera villkoren för hur din överskottsel kan säljas och betalas ut till dig. Det är viktigt att du håller dig informerad om hur mycket el du producerar och säljer, så att du kan planera och optimera din solenergiproduktion för att maximera din försäljning av överskottsel. Genom att vara en aktiv och uppmärksam producent kan du dra nytta av fördelarna med att producera solenergi och sälja din överskottsel till elbolaget.

För att sälja din överskottsel behöver du teckna ett produktionsavtal med ditt elbolag. Om du väljer att låta Solsam sköta din elhandel så tar vi hand om hela processen från förhandling till installation av en lämplig elmätare. Vi ser till att du får maximal avkastning på din solenergiproduktion genom att sälja din överskottsel till marknadsledande priser. Kontakta oss idag för att komma igång med försäljningen av.

Med Solsams system kan du enkelt följa din egenproducerade elproduktion i realtid och få detaljerad information om din solanläggningsprestanda. Vi ger dig också tillgång till tillverkarens portal, så att du kan övervaka eventuella felkoder och optimera din anläggning för att maximera din besparing. Med vårt system och portal har du fullständig kontroll över din energiproduktion och kan få värdefulla insikter om din anläggnings prestanda.

 Som producent av solenergi behöver du en elmätare som kan mäta både den el du köper från elnätet när din solanläggning inte täcker din konsumtion, samt den el du säljer till elnätet från din egenproducerade överskottsenergi. Elmätaren är nödvändig för att säkerställa en korrekt avräkning av elen du producerar och konsumerar, samt för att säkerställa att du får betalt för den överskottsenergi som du säljer till elnätet.

Det är viktigt att se till att din elmätare är korrekt installerad och kalibrerad för att undvika eventuella fel i mätningarna. Därför är det bäst att anlita en professionell installatör för att säkerställa att din elmätare är korrekt installerad och att allt fungerar som det ska.

: Internetuppkoppling vid din växelriktare är viktigt av flera anledningar. För det första möjliggör internetuppkopplingen för dig att övervaka din solanläggning i realtid och se hur mycket energi som produceras och förbrukas. Det ger dig också möjlighet att övervaka om det finns eventuella problem med anläggningen eller om den inte fungerar som den ska.

En annan viktig anledning till internetuppkopplingen är att den gör det möjligt för din solanläggning att kommunicera med elnätet. Genom internetuppkopplingen kan anläggningen skicka information om överskottsenergi som kan säljas till elnätet och du kan få betalt för den överskottsenergin.

Slutligen, om du har valt att använda en solanläggning med batterilagring, är internetuppkopplingen avgörande för att övervaka batteriets status och att optimera användningen av batterilagring.

” Du ska deklarera inkomstenOm du inte själv förbrukar all el utan matar in el på elnätet och får ersättning av din elhandlare för den elen, ska du redovisa inkomsten i din inkomstdeklaration. I många fall behöver du inte betala inkomstskatt eftersom du varje år får ett schablonavdrag på 40 000 kronor som dras av från de totala inkomsterna för varje privatbostad.”- https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/mikroproduktionavfornybarelprivatbostad.4.12815e4f14a62bc048f41a7.html

För att övervaka energiproduktionen i realtid och få en tydlig översikt över ditt solcellssystems prestanda kan du använda en förbrukningsapp. Denna app ger dig detaljerad information om den aktuella energiproduktionen från dina solpaneler och ger dig även insikt i hur mycket energi du förbrukar i realtid.

Ja, försäljningen automatiskt när du producerar mer el än du använder. Du kan dock spara el om du har ett solcellsbatteri.

Solfångare och solpaneler är två olika teknologier som används för att utvinna energi från solen.Efter installationen av din nya elmätare kommer du att få en bekräftelse från nätägaren att du kan slå på din solanläggning. Följ noga de instruktioner som du har fått från Solsam för en säker och effektiv start. Vi finns här för att stötta dig genom hela processen och se till att allt går smidigt från början till slut.

Vi vill använda kakor (cookies) för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse. Läs mer om hur vi använder kakor.